Το αιθέριο έλαιο του αρκεύθου παράγεται με την μέθοδο της απόσταξης των χλωρών καρπών του φυτού Juniperus Communis.

Ο Άρκευθος έχει παίξει σημαντικό ρόλο στην αντιμετώπιση μεταδοτικών ασθενειών, όπως η χολέρα και ο τυφοειδής πυρετός. Κλαδιά αρκεύθου και δενδρολίβανου καίγανε στα νοσοκομεία της Γαλλίας στην προσπάθεια τους να καθαρίσουν τον αέρα από τα μικρόβια.

Στις μέρες μας, το αιθέριο έλαιο του αγριοκυπάρισσου χρησιμοποιείτε για τον «καθαρισμό» του μυαλού. Το καυτερό, άγουρο και ξυλώδες άρωμά του, διώχνει αρνητικότητα και άγχος και ανεβάζει την διάθεση

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την φροντίδα της λιπαρής- ακνεϊκής επιδερμίδας καθώς εξισορροπεί την λιπαρότητα και οι αντισηπτικές ιδιότητες αντιμετωπίζουν τα επιδερμικά βακτήρια (σταφυλόκοκκος).

Είναι κατάλληλο για την διέγερση του λεμφικού συστήματος, την αποτοξίνωση και την κατακράτηση υγρών.  Προάγει την τόνωση και τη κυκλοφορία του αίματος. Καταπραΰνει κιρσούς, φλεβίτιδα και κυτταρίτιδα.

Το αιθέριο έλαιο άρκευθος της Love’s Nature είναι 100% καθαρό χωρίς προσμίξεις.

Το αιθέριο έλαιο αγριοκυπάρισσο αναμειγνύεται με: λεμόνι, μάραθο, ευκάλυπτο, δενδρολίβανο, κυπαρίσσι.  

Τα αιθέρια έλαια δεν χρησιμοποιούνται αυτούσια στην επιδερμίδα. Πρέπει να αραιωθούν με έλαιο βάσης ( π.χ. αμυγδαλέλαιο). Μόνο για εξωτερική χρήση. 

Τα αιθέρια έλαια ΔΕΝ χρησιμοποιούνται σε:

  • Αλλεργικά άτομα
  • Εγκυμοσύνη
  • Υψηλή πίεση
  • Επιληψία
  • Σε ανοιχτές πληγές 
  • Άτομα πρόσφατα εγχειρισμένα
  • Καρδιολογικά προβλήματαΛεπτομέρειες Προϊόντος
Τρόπος Χρήσης Επιθέματα- Γνωστές σε όλου μας κομπρέσες, είτε ζεστές είτε κρύες ανάλογος την περίπτωση είναι ένας καλός τρόπος αντιμετώπισης μυϊκών πόνων, θλάσεων, πόνων περιόδου κυστίτιδα, πονόδοντων κ.α. Αρωματικός λύχνος- Μια απλή και χρήσιμη συσκευή κατασκευασμένη από πορσελάνη, κεραμικό, γυαλί που αποτελείται από ένα μικρό δοχείο στο οποίο ρίχνουμε νερο και λίγες σταγόνες αιθέριο και στο κάτω μέρος τοποθετούμε κερί (ρεσο). Με την αρωματική λύχνο επιτυγχάνουμε την αντιμετώπιση των αερόβιων μικροβίων, τον καθαρισμό της ατμόσφαιρας από δυσάρεστες μυρωδιές καθώς και στην εξισορρόπηση των συναισθημάτων. Λουτρά- Ήδη από την αρχαιότητα κατείχαν σημαντικό ρόλο. Βοηθούν σε διάφορες ψυχολογικές καταστάσεις, σε δερματικές παθήσεις και σε πόνους. Γεμίστε τη μπανιέρα με ζεστό νερό. Εισπνοές- Είτε σκεπάζοντας το κεφάλι με μια πετσέτα και σκύβοντας πάνω από ένα μπολ ή κατσαρόλα με ζεστό νερό για περίπου 5 λεπτά. Είτε ρίχνουμε σε ένα μαντίλι μερικές σταγόνες αιθέριο και κρατώντας το κοντά στην μύτη, εισπνέουμε βαθιά. Πλύσεις- Διακρίνονται σε ντους, γαργάρες, κολπικές πλύσεις. Βοηθούν σε ουρολογικά, γυναικολογικά προβλήματα, πονόλαιμους λαρυγγίτιδες και λοιμώξεις της στομαχικής κοιλότητας. Μασάζ- Είναι ο πιο διαδεδομένος τρόπος της αρωματοθεραπείας. Οι αρχαίοι Έλληνες γιατροί θεωρούσαν τη μαλαξη ως ένα από τα βασικά στοιχεία που θα μπορούσε να ανακουφίσει από τον πόνο. Η θεραπεία μέσω του αγγίγματος και την μεταφορά ενέργειας αποτελεί ένα ευχάριστο τρόπο για την διατήρηση της υγείας και την πρόληψη των ασθενειών.
Συστατικά Juniperus Communis (Fruit) Oil
Συσκευσία 10 ml

Γράψτε μια αξιολόγηση

Παρακαλώ συνδεθείτε ή δημιουργήστε λογαριασμό για να αξιολογήσετε